MANAGER KVALITY
O pozici
SO s maturitou nebo vysokoškolské v oboru potravinářském (nebo příbuzném)
praxe min. 2 roky na stejné pozici podmínkou
komunikativnost, organizační schopnosti, odpovědnost, asertivita, důslednost, AJ výhodou
Povinnosti a odpovědnost:
K pracovní činnosti přísluší kromě všeobecných práv a povinností dle legislativy a interních předpisů firmy tato další práva a povinnosti:
a) komunikace s dozorovými orgány
b) Monitoruje platnou legislativu související s činností firmy a aplikace do praxe
c) Zodpovídá za zavádění a revizi podnikových směrnic, systému HACCP a IFS
d) kontroluje a dodržuje správnou výrobní praxi a základní hygienické normy
e) schvaluje z hlediska dodržení inter.předpisy a platné legislativy
f) kontroluje deklaraci na etiketách, EAN kódy
g) zodpovídá za udržování a zlepšování systémů jakosti,
h) zodpovídá a provádí aktuálně školení (např.v oblasti hygienického minima, systémů jakosti atd.)
ch) dodržuje BOZP a PO a zodpovídá za administrativní agendu BOZP + PO
i) Zajišťuje a připravuje řádný průběh externích a interních auditů jakosti.
j) Vydávání příkazů ke stažení zdravotně závadného výrobku a předkládá ke schválení řediteli závodu.
k) Tvorba specifikací ve spolupráci s vedoucím laboratoře a technologem výroby a připravuje podklady pro zavádění nových výrobků na trh
l) Kontroluje dodržování správné výrobní praxe a dodržení standardu výrobků zdravotně nezávadných. Rozhoduje o nastavení respirace výrobků.
m) zajišťuje kontrolu DDD ve spolupráci s vedoucím laboratoře
n) zodpovídá za vyřizování kvalitativních reklamací a vede evidenci
o) odpovídá za zavedení a udržování postupů pro prevenci falšování potravin, identifikuje potřeby zdrojů pro zajištění obrany před falšováním potravin a zajišťuje podporu povědomí potřebě a prvcích prevence falšování potravin v rámci celé organizace
p) odpovídá za CCP1, CCP2, CCP3, CCP4
q) zajišťuje metrologii
r) má odpovědnost za obranu závodu
Implementaci a udržování postupů zajišťujících ochranu potravin před úmyslnými nebo záměrnými činy kontaminování výrobku
Zajištění podpory povědomí o prvcích obrany závodu v celé organizaci
Komunikaci s externími stranami (Tiskem, úřady, zákazníky, dozorovými orgány) v záležitostech týkajících se obrany závodu
Navrhování a organizování nápravných opatření při porušení zavedených opatření na obranu závodu
Koordinace interních prověrek a testování zavedených pravidel pro obranu závodu
Identifikace potřeby zdrojů pro zajištění správné funkce systému obrany závodu
Koordinace porad zabývajících se přezkoumání systému obrany závodu, řešení závažných porušení prvků obrany závodu
Předkládání zpráv o výkonnosti postupů zajišťujících obranu závodu a potřebě jeho zlepšování vrcholovému vedení
Pravomoci:
rozhodovat ve všech otázkách, které se týkají řízení jakosti a bezpečnosti produktu
zajišťuje nastavení preventivních opatření
pravomoci v uvedeném rozsahu může pracovník uplatnit po předchozím projednání s ŘZ nebo majitelem firmy.