Ministerský rada - právník v oddělení živnostenského rejstříku_s0168

Jméno/Firma
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Pracoviště
Praha
Úvazek
Plný
Vytvořeno
11. 10. 2024

O pozici

Pokud chceš pracovat s jedním z nejzajímavějších informačních systémů veřejné správy a podílet se na jeho vylepšování, pokud chceš propojit své dosavadní znalosti z oblasti práva a být v kontaktu s digitalizací státu, přihlaš se k nám na Ministerstvo průmyslu a obchodu a staň se součástí dynamického týmu, který se snaží měnit budoucnost veřejné správy.

Nabízíme služební místo na dobu neurčitou, na kterém jsou vykonávány zejména následující činnosti:

  • Příprava právních předpisů v působnosti odboru vč. předpisů Evropské unie a následné projednávání v rámci legislativního procesu.

  • Zpracování připomínek k legislativním a nelegislativním materiálům, které se týkají problematiky živnostenského podnikání, např. zákon o pobytu cizinců, občanského zákoníku, insolvenčního zákona, zákona o veřejných registrech, datových schránek, elektronizace veřejné správy a dalších oblastí souvisejících s podnikatelskou činností.

  • Metodické řízení živnostenských úřadů, vypracovávání zásadních právních výkladů a stanovisek a stanovování obecných postupů aplikace právních předpisů včetně řešení věcně a právně složitých případů. 

  • Jsme středně velký odbor na ministerstvu, s dobrým týmovým duchem, přátelskými vztahy, pravidelnými teambuildingy a smyslem pro humor. Sídlíme v centru Prahy - Na Františku 32, ano v tom velmi pěkném historickém objektu.

Služební místo je ve 13 PT. Státnímu zaměstnanci přísluší platový tarif 30780 Kč do 45420 Kč. Osobní příplatek v rozpětí 2 577 Kč do 7 730 Kč a odměny dle odváděné práce. Nástupní termín dle dohody.

 Nabízíme následující benefity:

- 5 týdnů dovolené,

- 5 dní indispozičního volna,

- 5 dní služebního volna k individuálním studijním účelům,

- den volna k zařizování osobních záležitostí,

- pružnou pracovní dobu,

- možnost výkonu služby z jiného místa dle dohody (Home office),

- další odborné vzdělávání,

- jazykové kurzy dle charakteru činnosti,

- dětskou skupinu v budově ministerstva,

- další benefity dle kolektivní dohody (odměny životní a pracovní, příspěvek na stravování, na penzijní či životní pojištění a individuální příspěvky dle zásad FKSP).

Podmínky účasti ve výběrovém řízení:

Výběrového řízení na výše uvedené služební místo se v souladu se zákonem o státní službě může zúčastnit žadatel, který: 

  • je státním občanem České republiky, občanem jiného členského státu Evropské unie nebo občanem státu, který je smluvním státem Dohody o Evropském hospodářském prostoru [§ 25 odst. 1 písm. a) zákona o státní službě],

  • dosáhl věku 18 let [§ 25 odst. 1 písm. b) zákona o státní službě],

  • je plně svéprávný [§ 25 odst. 1 písm. c) zákona o státní službě],

  • je bezúhonný [§ 25 odst. 1 písm. d) zákona o státní službě],

  • dosáhl vzdělání stanoveného zákonem pro toto služební místo [§ 25 odst. 1 písm. e) zákona o státní službě], tj. vysokoškolské vzdělání získané studiem v magisterském studijním programu,

  • má potřebnou zdravotní způsobilost [§ 25 odst. 1 písm. f) zákona o státní službě],

  • má potřebnou znalost českého jazyka, není-li státním občanem České republiky [§ 25 odst. 1 písm. g) zákona o státní službě].

Více informací naleznete na webových stránkách MPO.